“20 éve vagyok cégtulajdonos, több területen vagyok érdekelt, elsősorban emberek vezetésével, csapatok felépítésével foglalkoztam. Az utóbbi években belekóstoltam az agráriumba, és magával ragadott a természetközelisége, a produktum tiszta láthatósága. A GeoKalk ötlete egy agrármérnök barátomtól jött. Miután elmagyarázta a lényeget, hamar rábólintottam. Közel egy év volt mire minden engedélyt beszereztünk, most jöhet az értékesítés és a partnerségek kialakítása.”

Fehér Péter, a GeoKalk Kft. ügyvezetője a Davidesign kérdéseire válaszolva mutatja be tevékenységét, annak előnyeit, illetve miért a Davidesign-t bízta meg cége arculatának megtervezésével.


Mit érdemes tudni a GeoKalk Kft.-ről, miben tudtok segíteni az ügyfeleiteknek?

Induló cég vagyunk, de az alapötlet egyszerű, a termőföld minősége meghatározza a rajta termelt növény terméshozamát. A GeoKalk természetes, kalcium karbonát alapú talajjavító anyagot forgalmaz, ami közvetlenül hat a talajéletre, azaz emeli a pH szintet, elősegíti a tápanyagok felvételét és a vízhasznosulást. Nem a növényeket etetjük, hanem a talajt. Így azon felül hogy nagyobb lesz a terméshozam, kevesebb műtrágya kell, az pedig nagyon komoly anyagi hasznot tud jelenti szinte minden növénykultúra esetén.

Mi az erősségetek?

A legfontosabb talán hogy az év bármelyik szakában tudunk szállítani anyagot, így a gazdák maguk dönthetik el mikor kívánják a meszező anyagot szórni. Megtehetik a téli időszakban fagyott talajon, vetésforgóban, aratás után, amikor éppen praktikus. A másik előnyünk hogy a csapathoz tartozik az ország egyik legelismertebb talajtani agrárszakértője, így minden szakmai kérdésekre megnyugtató és gyors választ tudunk adni.Mezőgazdasági területen vagytok, miért tartottad fontosnak a modern megjelenést?

Ahogy egyik barátom szokta mondani "Nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani!", mi jók vagyunk, a termék abszolút hiánypótló, ehhez kellett igazítani a megjelenésünket is. És persze az is észrevehető hogy az agrárium szereplői is egyre inkább modern megoldásokra vágynak, egyre nagyobb az internetes információ keresés szerepe ezen a területen is.

Miért választottad a Davidesign-t és mi volt a legjobb a közös munka során?

Dávidot ismerem egy ideje, veleszületett tehetsége van a grafikai megoldásokhoz. Friss, lendületes és mint aktív BNI tag mindenhol ott van. Nem is volt kérdés hogy vele készítjük az arculatunkat. Az együttműködés várakozáson felüli volt, helyettünk gondolkozott és olyan ötletekkel állt elő, hogy az igazi fejtörés az volt melyiket válasszuk a remek tervek közül. Ha elfogadod hogy nem érthetsz mindenhez IS és fejfájás nélkül szeretnéd frissíteni az arculatodat, akkor a Davidesign a megoldás, bátran ajánlom..

További információk a GeoKalk kft.-ről az alábbi linken: www.geokalk.hu